Het sociale gezicht van paus Franciscus

 

 

zaterdag  26 januari 2019, 10.30 tot 12.30 uur

Franciscus Xaveriuslezing 2019

Locatie: Franciscus Xaveriuskerk, ’t Zand 29
Bijdrage: € 5

Aanmelding: secretariaatscc@gmail.com

Inleider: Eduard Kimman, jezuïet

 

Paus Franciscus is geëngageerd, extravert en stelt een radicaal sociaal voorbeeld. Hij zoekt het contact met armen, bootvluchtelingen, daklozen, straatkinderen, eenzamen. De paus houdt ons een spiegel voor: “Word ik geraakt door het leed van anderen?” Of ben ik alleen met mijzelf bezig? Zie ik de mensen aan de rafelranden van de maatschappij? Wat zijn mijn sociale idealen?

Op deze lezing hoort u meer over de opvattingen van de paus. En we gaan met
elkaar in gesprek wat zijn voorbeeld voor ons betekent.

Inleider: Eduard Kimman, hij is een prominent jezuïet, stond aan de wieg van de economische ethiek in Nederland, was emeritus hoogleraar ethiek van economie en bedrijf, secretaris van de Nederlandse bisschoppenconferentie, thans pastor in Nijmegen. Auteur van diverse gezaghebbende boeken over ethiek.